laupäev, 17. veebruar 2007

8. Veebr, Negombo Kandy buss, 14.40

Oiend: kui peatu"kk pole loetav ei ole viga minu ka"ekirjas, vaid Sri Lanka teedes ja u"histranspordis.

Kalastamine tuli a"ra. TUUS. Et selgus mu kellakeeramisviga poole tunni vorra, sain kolmveerandi tundi paadi juures George oodata, ja siis pool tundi veel george sopra, aga see aeg kulus juba tema jures teed juues siva. Kala saime igastahes, mis sest et kuu just Liiga palju ikkagi pa"ikest ei asenda. Ei mina aru saanud, kuda nad korallid u"les leidsid, mille juurde vork panna. Na"itasid taskualmbiga vette ja hoikasid korall, korall, loodisid ja kui su"gavus klappis asusid vorku vette laskma. Esimene koht polnud vist hea, lasid jupi vorku sisse ja siis valja tagasi. Teinekord la"ks vork vette ja ma sain seda isegi lasta kuna george soitis. Lisaks sain vastuse mind huvitanud kusimusele - kuda kurat see pa"rast u"les leida (kalureid oli rohkelt). Vastus va"ga lihtne, ei lasegi otsast lahti. Mingi pool tunnikest voi tund ootasime ja siis vork uuesti kalaga valja. Ja kala oli taitsa sees juba - muidugi vorgu panek vottis kah aega. Ta"iega lahe oli, o"ine ookean oli ilus ja ranna poole soites hakkas valgenema, kahjuks oli suht pilves ja pa"ikesetousu ei olnud eriti na"ha. See eest viis George mu kalaturule, ossa nugis kus sa"a''l oli kalu. Isegi pisikesi haisid oli.Me ise pu"u"dsime siukest peent kilu moodi kala, paat oli sa"a"nne 6m, mis polnd ilmselgelt suure kala pu"u"giks sobiv. Ja need palmid tousva pa"ikese taustal... Muideks, tegin sitaks pilte kah, pa"a"le kalastamist magasin va"lja ja otsustasin suuna Kandyle votta.
Buss Negombo bussijaama oli lihtne ots, edasi Negombo-Kandy mitte nii va"ga. Esiteks polnd bussi kohe tulemas ja teiseks kui ta lopuks tuli, ootas ta veel u"he tunni enne liikuma asumist - Aeg ei maksa siin midagi. Negombo Kandy 120 km vahemaad la"bib buss 3.5-4 tundi. Ja liiklus- lihtsalt uskumatu kui palju 3 rattalisi jalg ja mootorrattaid on liikvel. Aga aja sisustamine pole kah probleem, sest kohalikud on u"lisobralikud, abivalmid, siirad ja armsad, kui turistiloksust, kus sa liikuv rahamasin oled, valja astud ja teenusepakkujaid ja mu"u"tajaid ignoreerid. Ajasin pikad jutud maha u"he opetaja, tuutori ja ehitusja"relvaatajaga - kusjuures tuutor oli isegi kuulnud baltikumist, eestist ja sellest et me NATO-sse astusime. Ta tuli muga juttu ajama oma inglise keele praktiseerimiseks - mis senini oli isegi Sri Lanka parim:). Suht haritud vist oli, samas kahtlustas, et Eestis ra"a"gitakse leedu keelt - polnud kahtlust et see on mone leeduka puhas laim:). Ma panin muidugi vastu ja ra"a"kisin leedu mahaja"a"musest ja sellest et seal veel siiani hobesega pohiliselt soidetakse... I joke :)
Aga aitab nu"u"d, jube raske on bussis kirjutada ja samal ajal kogu aeg ja"lgida, et pead hu"ppel a"ra ei loo ning samas koigile kohalikele vastu naeratada, kes sind naeratades vaatavad.

Kommentaare ei ole: